Tipiška tiksliojo kalimo technologija

- 2021-11-01-

Dalių matmenų tikslumas, kai apdirbamas tik nedidelis kiekis arba nebeapdorojamas po dalių kalimo.

Yra du pagrindiniai būdai pasiektitikslumaskalimo formavimas: rafinuoti ruošiniai, ty tiesiogiai kalti ruošiniai, atitinkantys reikalavimusprecizinis apdirbimas.

Tikslieji kaltiniai, visos arba kai kurios jų dalys yra tiesiogiai apdorojamos tikslaus kalimo technologija, taip sumažinant apdirbimo kiekį.

Šiuo metu gamyboje naudojama daug tikslaus kalimo procesų.

Pagal skirtingą formavimo temperatūrą jis gali būti suskirstytas į karštą tikslumą kalimą, šaltą tikslumą kalimą, šiltą tikslumą kalimą, sudėtinį tikslumo kalimą ir pan.

1. Karšto tikslumo kalimo procesas

Karštas tikslumas kalimas reiškia tikslumo kalimo procesą, kurio metu kalimas atliekamas virš rekristalizacijos temperatūros. Kadangi deformacijos temperatūra yra aukšta, medžiagos atsparumas deformacijai kalimo metu yra mažas, o plastiškumas geras, todėl lengva suformuoti sudėtingų geometrinių formų dalis.

2. Šalto tikslumo kalimo procesas

Šaltasis tikslumo kalimo procesas yra tikslaus kalimo formavimo technologija, skirta kalti kambario temperatūroje. Dėl kambario temperatūros formavimosi, išvengiant matmenų paklaidos, atsirandančios dėl šiluminio plėtimosi ir susitraukimo, šalto tikslumo kalimo ruošinio formą ir dydį lengviau valdyti.

Tuo pačiu metu kalimo paviršius nesukelia oksidacijos ir degimo pažeidimų, turi aukštą paviršiaus kokybę, todėl šiluminis tikslumas Kalimo ir šilto tikslaus kalimo kalimo tikslumas yra mažesnis nei šalto tikslaus kalimo.

3. Šiltas tikslus kalimo procesas

Šiltas kalimas yra precizinis kalimo būdas, kai metalas kaitinamas iki tinkamos temperatūros, žemesnės už kalimo rekristalizacijos temperatūrą.

Jis turi karštojo kalimo ir šalto kalimo pranašumus tuo pačiu metu, išvengiant jų defektų, efektyviai sumažinant įrangos ir formų apkrovą, pagerinant metalo plastiškumą ir sklandumą, be kalimo ir atkaitinimo.

4. Kompozitinis tikslumo kalimo procesas

Thesudėtinis tikslumaskalimo procesas sujungia šalto, šilto ir karšto kalimo procesus, kad užbaigtų ruošinio kalimą. Jis gali pasinaudoti šalto, šilto ir karšto kalimo pranašumais ir išvengti šalto, šilto ir karšto kalimo trūkumų.

Tuo pačiu metu, palyginti su detalėmis, pagamintomis naudojant vieną kalimo technologiją, pagerėja detalių, pagamintų naudojant kombinuotą precizinį kalimo procesą, mechaninės savybės, matmenų tikslumas ir paviršiaus kokybė.

Šiuo metu dažniausiai naudojami kompozitiniai tikslaus kalimo procesai daugiausia apima šilto kalimo-šalto kalimo, karšto kalimo-šalto kalimo, šilto ekstruzijos-šalto kalimo, šilto ir karšto tikslaus kalimo-šalto kalimo, karšto tikslaus kalimo-šalto kalimo ir pan.